torsdag 15. oktober 2009

McKenna vurderer comback i birken

For snart et kvart århundre siden gikk en litt pjuskete utslitt skotte over målstreken på Lillehammer. Året var 1985 og Paul McKenna hadde trosset bakglatte ski og norsk vinterklima og labbet 54 kilometer over fjellet fra Rena. McKenna skrev seg med dette inn i historiebøkene som den første som hadde fullført birkebeinerrennet bare iført kilt, en tynn genser laget av skotsk saueull og lange røde knestrømper som bestemora hadde strikket til ham før avreisen til Norge. Dette gikk selvfølgelig ikke upåaktet han og et fullsatt pressekorps stod parat og kastet seg over eksentrikeren – som lirte av seg følgende enstrofer til en hutrende Nrk-reporter.

-Ah, dæ var bære deilig.

Klippet med McKenna ble sendt om og om igjen på rikskanalen, og den blide skotten ble en snakkis langt utover det den gangen svært så esoteriske norsk-skotske miljøet på Oslos vestkant. Men etter det ble det stille. Han trakk seg tilbake fra idretten og har siden bare begitt seg ut på ski på lørdager når sola skinner de gangene kona har klaget over at han spist for mye til middag.

Men det var inntil han begynte som lærer på Sandvika vgs. Nå er Mckenna igjen iferd med å etablere seg om aktiv idrettsuttøver – først og fremst som en av av Simons disipler i klatretauet. Men selv om det ikke er like bratt i bakkene oppover til Sjusjøen – er det turen over fjellet til Lillehammer som er det endelige målet med treninga.

-Ah, dæ skal bli så deilig, sier skotten som lover å melde seg på så snart han får utbetalt kontaktlærertillegget fra fylkeskommnunen. Men han trenger kanskje ikke vente så lenge. Rektor Arne har de siste uken lekket at deler eller hele startkontingenten muligens kan bli dekket dersom man melder seg på som representant for Sandvika videregående skole.

Opplysningene har også fått en rekke andre lutfattige pedagoger til å vurdere den fantastiske skituren – også tatt i betraktning at undertegnede har lovet å organisere en heidundranes fest etter målgang på Lillehammer. Under følger Sandvikasvettes vurdering av de mest kjente Birkenkandidatene for 2010 (føler du deg utelatt- kontakt redaksjonen):Arne OpsahlSannsynlighet for deltakelse: 100 %

Motivasjon for å delta: -Dette er selve meningen med tilværelsen.

Sannsynlig tid ved knallføre: 3.50


Eirik Flaa

Sannsynlighet for deltakelse: 97,3%

Motivasjon for å delta: -Å revansjere ydmykelsen fra rektor ifjor

Sannsynlig tid ved knallføre: 3.49


Live Marie Toft:

Sannsynlighet for å delta: 90 %

Motivasjon for å delta: -Først og fremst å bli brun, men treningsprogrammet mitt for mars måned ble litt magert. En hyggelig skitur over fjellet passet fint inn denne lørdagen.Sannsynlig tid ved knallføre: 4.10Kjetil Dokset:

Sannsynlighet for deltakelse: 80%

Motivasjon for å delta: -Jeg har hørt at det er en del motbakker.

Sannsynlig tid ved knallføre: 4.20


Kjetil GundersenSannsynlighet for deltakelse: 51%

Motivasjon for å delta: -Dette blir peanuts. Jeg er jo norskærer. (Og så kom en lang tirade om rettebunkener og andre kjedsomheter som ikke egner seg på trykk…)

Sannsynlig tid ved knallføre: 4.30Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar